Zapékaná mrkev jako chutný a zdravý snack. Hotovou ji máte již za pár minut

Rychlý, chutný a zdravý. I takový je recept na jeden z nejvyhledávanějších snacků posledních měsíců vůbec, přezdívaný také zdravá verze hranolek.

potřebujete:
6ks větších mrkví
2PL másla
2PL medu
sůl
pepř
petrželku
bazalku
Přečtěte si: Salsa jako skvělá dobrota. Připravte si tento dokonalý snack ve vlastní kuchyni

postup:
Mrkev oloupeme a přibližně dva centimetry z jejích konců odřízneme. Právě proto by měly být mrkve co nejdéle – pokud tedy chceme mít tvar skutečných hranolek. Následně si zeleninu překrojíme na polovinu a opět opakujeme, dokud nedosáhneme chtěné obdélníky.

Máslo si rozpustíme a polijeme jím mrkvové hranolky. Do mísy přidáme med a později i pepř a bazalku. Na závěr vše osolíme a vše spolu promícháme, dokud se ingredience nedostanou skutečně na každý díl mrkve.

Mrkve naskládáme na připravený plech a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme přibližně půlhodinu. Na závěr je můžeme ozdobit petrželkou. Dobrou chuť!

pr článek